Pieczona owsianka z masłem orzechowym i dżemem

Natalia
Fit
09.02.2017 17:07
Pieczona owsianka z masłem orzechowym i dżemem

Składniki (4 kokilki): 2 szklanki płatków owsianych 3 łyżki masła orzechowego dżem Łowicz 100% z owoców Czarny bez 1 i 1/2 szklanki gorącej wody 1/2 - 3/4 szklanki mleka (w zależności od preferowanej konsystencji) 2 łyżki miodu lub ksylitolu (opcjonalnie) Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Do owsianki dodałam dżem Łowicz 100% z owoców o smaku czarnego bzu oraz użyłam naturalnego masła orzechowego bez soli i cukru, więc jeśli ktoś lubi mocno słodkie owsianki to można dodać miód lub ksylitol. Ostatnio zakupiłam dwa pyszne słoiczki dżemu Łowicz, z których robiłam już świetne śniadaniowe ciasteczka, ale że jeszcze mi go zostało, stwierdziłam, że zrobię jeszcze jedną wersję smacznego śniadanka. Piec 15-20 minut w zależności od preferowanej konsystencji. Tym razem padło na ulubioną pieczoną owsiankę, bardzo prostą w wykonaniu. Takie trochę amerykańskie peanut butter jelly w wersji owsiankowej ;).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2017/02/zapiekana-owsianka-z-masem-orzechowym-i.html