Składniki (ok. 10 sztuk): 1 szklanka mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 duże jajko 1/2 szklanki musu jabłkowego* lub 1 dojrzały banan 1/2 łyżeczki cynamonu 1/3 szklanki ksylitolu/erytrytolu 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego 1/2 szklanki mleka roślinnego Ser: 250 g twarogu 1/2 opakowania serka waniliowego Ciasto można przygotować z dojrzałego banan, ja użyłam musu jabłkowego zrobionego z 1 jabłka (niżej zanajdziecie przepis), który bardzo polecam bo do tych muffinek pasuje idealnie, w końcu jabłko i cynamon to jedno z najlepszych połączeń. 1 jajko 4 łyżki ksylitolu 2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) szczypta mielonej wanilii Wykonanie: Ciasto: Do miski przełożyć mus jabłkowy (lub rozgniecionego banana) i połączyć z jajkiem. Dziś przepis na absolutnie rewelacyjne fit muffinki z dodatkiem waniliowego twarogu, który doskonale łączy się z cynamonowym ciastem no i zawsze dobrze jest zjeść jakąś namiastkę sernika :)