Kurczak curry z kasza peczak

Fit
22.11.2016 16:49
Kurczak curry z kasza peczak

Składniki ( na porcję dla dwóch osób ):- 2 pojedyncze piersi z kurczaka- 1 cebula- kasza pęczak ( będziemy potrzebować 1 woreczek )- 1 łyżka oliwy- 2 ząbki czosnku- bulion warzywny- fasolka szparagowa- 4 łyżeczki curry w proszku- 1 łyżeczka papryki ostrej w proszku-koperekPrzygotowanie :Do wrzącej i osolonej wody wrzucamy kaszę pęczak i gotujemy 15 minut . Postanowiłam zrobić coś, właśnie w kierunku tej kuchni , oczywiście w nieco innej Polskiej wersji i przede wszystkim dietetycznie - a mianowicie kurczaka curry :) Oczyszczamy i kroimy kurczaka w kostkę .Cebulę i czosnek siekamy drobno i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z dodatkiem 1 łyżki oliwy . Po około pół minuty wsypujemy 3 łyżeczki curry i 1 łyżeczkę papryki ostrej , mieszamy i smażymy aż wydobędzie się aromat przypraw .Następnie Zalewamy wszystko dwoma chochelkami bulionu warzywnego i dusimy pod przykryciem około 10 minut .Dodajemy fasolkę szparagową ( ja użyłam żółtej , ale może być też zielona ) i wcześniej ugotowaną kaszę pęczak . W całym mieszkaniu było czuć curry , co mnie bardzo cieszy bo uwielbiam ten zapach :) Ostatnio z przyjaciółmi wybrałam się do restauracji indyjskiej i zakochałam się w tych smakach .

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moje-dietetyczne-fantazje.blogspot.com/2015/02/kurczak-curry-z-kasza-peczak.html