Dorsz z sosem szpinakowym

Fit
22.11.2016 16:56
Dorsz z sosem szpinakowym

Więc czas na moją prawie ulubioną rybę - Dorsza ! :) Składniki : - Polędwica z dorsza ( kupiłam w Biedronce , w paczce są 3 średniej wielkości polędwiczki ) - sok z cytryny - koperek (cały pęczek ) -przyprawa do ryb, pieprz , sól , czosnek granulowany , Sos : - pół opakowania szpinaku mrożonego ( można też użyć świeżego ) - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 6 łyżek śmietany 18 % - 1 łyżka oliwy do smażenia - pieprz , sól , zioła prowansalskie , czosnek granulowny Przygotowanie : Dzisiaj w mój jedyny wolny dzień , chciałam przygotować jakiegoś dietetycznego mazurka lub coś co kojarzy się z świętami Wielkanocnymi , ale mój piekarnik zaczął świrować od pewnego czasu i nie mogę upiec żadnych ciast czy chlebka , bo cały czas włącza się termoobieg . Ja zjadłam go z talarkami z ziemniaków upieczonymi w piekarniku wraz z rybą , można też podać z sałatką. Rozmrażamy dorsza , wykładamy go na folię aluminiową i posypujemy z każdej strony przyprawami , skrapiamy sokiem z cytryny , i posypujemy koperkiem . Zamarynowaną rybę szczelnie zawijamy w folię i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 25 - 30 minut w temperaturze 100 stopni (termoobieg ). Sos : Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem 1 łyżki oliwy wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy 1 minutkę .

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moje-dietetyczne-fantazje.blogspot.com/2015/04/dorsz-z-sosem-szpinakowym.html