SKŁADNIKI : -0,5 kg filetów rybnych ja użyłam morszczuka -4 marchewki -2 pietruszki -1/2 selera -1 cebula -2 liście laurowe -3 ziarenka ziela angielskiego - pieprz ,sól i ulubione zioła do smaku -50 g koncentratu pomidorowego -oliwa do smazenia PRZYGOTOWANIE : M archew, pietruszkę i selera obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ja w swieta odpuszczam sobie , W ten jeden dzien w roku chce dobrze sie najesc :) Rybe po grecku w zdrowej wersji zrobilam wczoraj na mini wigilie ze znajomymi i kazdy byl zachwycony . Dodaj koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, liść laurowy, ulubione zioła i duś na małym ogniu ok. 10 minut mieszając od czasu do czasu . Rybę ułóż na folii aluminiowej, zawiń i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 minut. Gdy warzywa będą miękkie, układaj je na półmisku naprzemiennie z upieczoną rybą. Cebule posiekaj w kostkę , i podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy .