Faszerowany bakłażan

Fit
13.01.2017 11:55
Faszerowany bakłażan

.A więc do dziela :)- 2 bakłażany ( po przekrojeniu na pół wyjdą 4 połówki )-2 srednie cebulę- 2 ząbki szpinaku- 1 opakowanie szpinaku- 1 papryka czerwona lub zielona- oliwa do smażenia- 1 jajko- przyprawy : sól,pieprz, papryka czerwona, przyprawa do ziemniaków , szczypta kminkuBakłażany umyć , przekroić na pół wzdłuż , opruszyć sola odrobiną oliwy i wsadzić do piekarnika na 20 minut ,180 stopni , góra dół. Gdy nieco zmięknie wrzucić szpinak .Doprawić wszystko pieprzem , papryką ostrą lub słodką jak kto lubi , przyprawą do ziemnaków i szczyptą kuminu .Po 20 minutach wyjąć bakłazana z piekarnika , delikatnie wydrążyć srodek , tak aby nie zepsuć skórki , posiekać i dodać do pozostałych składników z patelni .Następnie Dzis na blogu przepis z faszerowanym bakłazanem, szczerze mówiąc nie pamietam kiedy ostatni raz go jadłam , a szkoda bo jest to bardzo zdrowe warzywo . Włożyć z powrotem do piekarnika na 10-15 minut tak aby jajko sie ścieło i gotowe !

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moje-dietetyczne-fantazje.blogspot.com/2017/01/faszerowany-bakazan.html