Składniki: (podaję na 2 bułki) - 2 dowolne, ulubione bułki - 2 jajka - 2 plasterki wędliny (u mnie serrano) - szczypiorek - 2 łyżki sera cheddar masło czosnkowe: - 2 łyżki miękkiego masła - 2 ząbki czosnku - szczypta soli ziołowej - szczypta pieprzu Kiedy myślałam, że wszystkie najlepsze śniadania już w życiu zrobiłam, ktoś z Góry postanowił sprowadzić mnie na ziemię. Wydrążone bułki smaruję w środku masłem, układam wędlinę, tak by szczelnie wyścielić bułkę, następnie wbijam jajko. Odkrajam wierzch bułki (w miarę jak najwyżej, aby powstała z niej miseczka była głęboka). Pamiętajmy, że to śniadanie i będziemy mieli cały dzień na spalenie spożytych kalorii, w dowolny - ulubiony sposób. Zapiekam w w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 10 minut ( do ścięcia się białka). Nie pomijajcie masła czosnkowego, bo jest w przepisie najważniejsze!