Składniki na biszkopt: 4 jajka 80 g mąki 30 g mąki ziemniaczanej 120 drobnego cukru Składniki na krem: 200 g orzechów laskowych 200 g nutelli Składniki na poncz: 50 ml rumu 50 ml wody Dodatkowo: 100 g orzechów laskowych do dekoracji sos czekoladowy do dekoracji Przygotowanie: Biszkopt: Krem: 200 g orzechów prażymy na suchej patelni i rozdrabniamy (stopień rozdrobnienia zależy od naszych upodobań. Układamy na nim drugą połowę biszkopta, delikatnie dociskamy, nasączamy i smarujemy resztą kremu (wraz z bokami tortu). Jajka ubijamy z cukrem na jasną, puszystą i sztywną masę (5-7 minut). Przelewamy masę do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 20 cm i pieczemy 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni. Dolny blat nasączamy połową ponczu i rozsmarowujemy na nim połowę kremu.