Śniadaniowe babeczki z płatków owsianych (wegańskie) FIT

Martyna
Śniadania
20.11.2016 18:45
Śniadaniowe babeczki z płatków owsianych (wegańskie) FIT

Składniki: – 200g płatków owsianych – 200ml wody – 150ml mleka sojowego (lub krowiego, innego roślinnego) – 100ml wody kokosowej (lub zwykłej wody) – 50g nerkowców (lub mieszanki orzechów) – 20g rodzynek – 20g suszonej żurawiny/mango/moreli – 15g otrębów owsianych – 2 łyżki masła orzechowego – 1 łyżka syropu klonowego/miodu – 1 łyżeczka cynamonu – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta gałki muszkatołowej Wody, mleko, płatki i otręby gotujemy chwilę na małym ogniu, aż płatki napęcznieją i masa zgęstnieje. Na mój powrót, chciałabym zaproponować Wam babeczki z płatków owsianych, które świetnie sprawią się na pierwsze, czy drugie śniadanie, ale również jako zdrowy i pożywny deser. Jeżeli używamy mango lub moreli, kroimy je również na mniejsze kawałki). Wszystkie składniki dodajemy do napęczniałych płatków, mieszamy i przekładamy masę do silikonowych foremek lub papilotek. Wszystko przez natłok obowiązków, chroniczne zmęczenie wywołane niskim ciśnieniem, jesienną szarugą i późnym chodzeniem spać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/sniadaniowe-babeczki-platkow-owsianych-weganskie/