Placki twarogowo-bananowe

Anna
Śniadania
20.11.2016 17:57
Placki twarogowo-bananowe

Placuszki dzięki dodatkowi banana wychodzą słodkie, więc nie trzeba ich już zbytnio dosładzać. 300g sera twarogowego 2 banany 2 jajka 5 łyżek mąki owsianej (lub zmielonych płatków owsianych) lub zwykła mąką pszenna 1 łyżka miodu (lub cukru) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: - Ser za pomocą widelca rozdrobnić. Przerobienie jej na placki to świetny sposób na recykling i zjedzenie ze smakiem sera w zupełnie innej postaci. - Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron placuszki na złoty kolor (ja smażyłam bez tłuszczu). Niejednokrotnie zdarza mi się kupić kostkę białego sera, która potem zalega w lodówce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/2016/11/placki-twarogowo-bananowe.html