Koniecznie zajrzyjcie do takich przepisów jak: – najlepsze przepisy na zupy kremy – krem z groszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z cukinii z nachos – krem z ziemniaków ze śledziem KREM Z ZIELONEGO GROSZKU PRZYGOTOWANIE: 25 minut ILOŚĆ PORCJI: 4 SKŁADNIKI: – 400 g zielonego groszku, mrożonego lub świeżego – 1 por – 3 szalotki – 2 ząbki czosnku – 650 ml wody – 3 łyżki posiekanej świeżej mięty – 2 łyżki oliwy z oliwek – śmietana lub jogurt grecki do podania – sól i pieprz – 4 plastry parzonego lub wędzonego boczku do podania PRZYGOTOWANIE: Polecam także: – przepyszna zupa krem z białej cebuli – krem z pieczonych pomidorów i papryki – krem z zielonego groszku z boczkiem – zupa krem z dyni – krem z białych szparagów – zupa krem z fenkuła – krem z papryki z tequilą – krem z pieczonej papryki – najbardziej klasyczny krem z pomidorów – krem z dyni z jabłkiem – krem brokułowy Jeśli chcesz nieco odchudzić zupę zrezygnuj z boczku przy podaniu, sama smakuje wystarczająco dobrze. Ta zupa nie dość że ma cudowny zielony kolor, to zaciekawia smakiem w którym wyczuwalną nutę stanowi mięta. Boczek możecie przygotować w piekarniku lub na suchej patelni, wytapiając jak najwięcej tłuszczu. Zupę włożyć do miseczek, dodać łyżkę śmietany lub jogurtu greckiego, a na wierch położyć boczek.