Jedno słowo: ULUBIONE! Składniki: - 250 g małży - 100 g Prosciutto - 100 g Parmezanu - 200 ml śmietanki 30% - pęczek pietruszki - łyżka sosu rybnego - łyżka sosu ostrygowego - 4 ząbki czosnku - średnia cebula - łyżka masła do smażenia - pieprz czarny, sól w razie potrzeby - makaron z sepią 1. Dodaję natkę pietruszki i w razie potrzeby dodaję sól (parmezan i prosciutto oddadzą potrawie swój słony smak, dlatego nie każdy będzie potrzebował dodatkowego dosalania, ja zwykle jednak dodaję szczyptę) 6. Kiedy się zeszklą dodaję małże, sos rybny i ostrygowy, zmiejszam ogień i duszę pod przykryciem od 10 minut. 4. Tłusty kołnierz z Prosciutto odkrajam, kroję na mniejsze kawałki i wrzucam na suchą patelnię. Do gotowego sosu na patelnię dodaję makaron i dokładnie mieszam.