Składniki
spód;
200 g mąki pszennej
100 g cukru pudru
2 łyżki śmietany 18 %
łyżeczka proszku do pieczenia
parę kropli migdałowego aromatu
Masa serowa;
1.2 kg sera białego tłustego
szklanka cukru pudru
2 budynie śmietankowe
szklanka mleka
0,5 szklanki oleju
łyżka prawdziwego cukru wanilioego bądź około 16 g kupnego
4 żółtka
2 całe jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
Kokosowa chmurka:
piana:
4 białka
4 łyżki cukru
kokos:
10 dag kokosu
2 łyżki masła
2 łyżki cukru
Przepis
Mąkę i cukier puder przesiać. Dodawać po kolei, masło, śmietanę, proszek do pieczenia i aromat migdałowy. Zagnieść ciasto. Wyłożyć na wysmarowaną olejem i wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, piec przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.