Kurczak na butelce piwa z chrupiącą skórką

Obiad
05.11.2016 9:39
Kurczak na butelce piwa z chrupiącą skórką

Jeśli szukacie przepisów na obiad z kurczakiem, polecam Wam także: – jak idealnie usmażyć kurczaka – sataye z kurczaka – szaszłyki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym – pikantne skrzydełka z kurczaka – chrupiący pieczony kurczak – kurczak pieczony – kurczak z kwiatami cukinii – przepis na kurczaka z KFC – kurczak z mozzarellą i suszonymi pomidorami – szaszłyki z kurczaka z suszonymi pomidorami – kotlet schabowy – placek po węgiersku – młoda kapusta – Pałki z kurczaka w panierce – Najlepszy kurczak pieczony! – Kurczak z suszonymi pomidorami i szpinakiem – Pieczony kurczak w panierce z parmezanem – Kurczak w płatkach kukurydzianych KURCZAK NA BUTELCE PIWA PRZYGOTOWANIE: 1,5 h SKŁADNIKI: – cały kurczak 1-1,5 kg – 1/3 szklanki oliwy z oliwek – 1 łyżka wędzonej papryki – 1 łyżka pieprzu cayenne – 1 łyżka suszonej cebuli (sproszkowanej) – 1 łyżka suszonego czosnku – 1 łyżka soli – pękata butelka piwa 0,33 l PRZYGOTOWANIE: Z oliwy oraz przypraw przygotujcie marynatę. Polecam Wam także pyszne przepisy na: – kotlet schabowy – schabowy inaczej – pulpety w sosie pomidorowym – zupa ogórkowa – zupa pieczarkowa – zapiekanki z pieczarkami – gratin ziemniaczane Z butelki z piwem odklejcie naklejki (wystarczy butelkę wstawić do miski z wodą), a następnie otwórzcie piwo, postawcie je na środku brytfanki i nadziejcie na butelkę kurczaka. To jeden z ciekawszych sposobów przygotowania kurczaka, piwo fantastycznie oblewa kurczaka który z tego przepisu wychodzi soczysty i z chrupiącą skórką. To bardzo fajny a do tego niesamowicie efektowny sposób robienia kurczaka, jedyną przeszkodą jaka możecie napotkać są coraz rzadziej spotykane butelki z piwem o pojemności 0,33 l – wiecie, take niskie i pękate. Pieczcie kurczaka przez 60-80 minut w temperaturze 190 st z termoobiegiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/kurczak-butelce-piwa/