Ciasto cytrynowe

Elżbieta
Ciasta
31.10.2016 19:25
Ciasto cytrynowe
  • Czas gotowania: 40 min
  • Czas przygotowania: 15 min

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  •  250 g masła
  • 4 jajka
  • 1 szklanka drobnego cukru
  • sok z 1,5 cytryny
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder

Przepis

Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę.

Stopniowo do masy dodajemy po jednym jajku.

Następnie wlewamy sok z cytryny.

Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.

Wąską blaszkę smarujemy masłem,

posypujemy mąką i do niej przekładamy ciasto.

Pieczemy w temperaturze 180 stopni

ok. 30-40 minut.

Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!