31 października HERBACIANY OMLET Z RICOTTY /przepis własny/ 90 g ricotty 40 g mąki graham 15 g mąki kokosowej 50 ml mocnego naparu z ulubionej herbaty* 15 g mąki kokosowej 50 ml mocnego naparu z ulubionej herbaty* 2 jajka kilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego) szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia patelni (lub innego) łyżka syropu daktylowego Smacznego! * do parzenia herbaty używam czajnika elektrycznego Clarity marki Russell Hobbs, którego recenzja już niebawem na blogu :) którego recenzja już niebawem na blogu :) Więcej ciekawych pomysłów na pierwsze jak i drugie śniadanie znajdziecie na portalu Rozgrzaną patelnię natłuścić olejem, przełożyć ciasto i smażyć na małym ogniu około 5 minut z każdej strony. na małym ogniu około 5 minut z każdej strony. Wszystkie składniki oprócz oleju kokosowego zmiksować na gładką masę.