Składniki: 500 g brukselki 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka octu balsamicznego 1/4 łyżeczki mielonej ostrej papryki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka siemienia lnianego sól (przepis na 2-3 porcje) Na blachę wykładamy papier do pieczenia, na to wrzucamy brukselki, pieczemy około 20 minut w 200 stopniach. My i ja (my) należymy do tej pierwszej grupy, nawet chyba kiedyś Wam pisałam, że zawsze prowadzimy walki o te kapustki, zajadając się zupą jarzynową. Z oleju, sosu sojowego, miodu, octu i papryki robimy sos, którym polewamy brukselki, wszystko dokładnie mieszamy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/pieczona-brukselka/