Weganie na pewno będą zadowoleni! :) WEGAŃSKA LODÓWKOWA TOFU OWSIANKA /przepis własny/ /1 porcja/ 50 g płatków owsianych górskich 10 g nasion chia około 150 ml mleka kokosowego Joya 150 g bio tofu naturalnego Joya szczypta soli 1/3 łyżeczki mielonej wanilii 2 płaskie łyżki cukru z kwiatu kokosa garść malin + płatki migdałów poziomki domowy dżem borówkowy Płatki i nasiona chia zalać gorącym mlekiem do ich poziomu. 50 g oat flakes 10 g chia seeds 150 ml sugar-free coconut drink Joya 150 g bio tofu natural Joya pinch of salt 1/3 tsp ground vanilla 2 flat tbsp coconut blossom sugar a handful of raspberries + almond flakes wild strawberries homemade blueberry jam Flakes and chia seeds pour hot milk to their level. Z niecierpliwością czekam na pojawienie się jogurtów i deserów na bazie mleka kokosowego, które za granicą są już dostępne. :) Całą ofertę znajdziecie tutaj: Teraz na rynku pojawiły się nowe, ciekawe napoje (bez soi!): z nerkowców, kokosowe, migdałowo-kokosowe i migdałowe. Dziś mam dla Was przepis na błyskawiczne, ale bardzo zdrowe śniadanie, które można zabrać ze sobą do szkoły lub pracy. Transfer to a jar and put in a refrigerator overnight. In the morning decorate with wild strawberries, jam and almonds. Enjoy! *** Produkty Joya są coraz lepiej dostępne w Polsce. Tofu zmiksować na gładką masę i połączyć z owsianką. Desery i tofu są dostępne od dawna i od czasu do czasu je kupuję. Można je kupić w sieci sklepów Tesco, Lidl, Sano, Piotr i Paweł, a nawet w zwykłych sklepach spożywczych i delikatesach.