- Czas przygotowania: 55 min
Składniki
Składniki na masę:
- 1 puszka fasoli (przepłukana i osuszona)
- namoczone daktyle (przez noc w lodówce)
- 2 jajka
- 3 łyżki gorzkiego kakao
- 1-2 łyżki miodu
- 2 dojrzałe banany
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 miarka odżywki białkowej (np.Trec Nutrition Whey 100)
- masło sezamowe (np. Better Choice) o smaku czekolady
- opcjonalnie ulubione owoce na wierzch
Składniki na polewę:
- 5-6 kostek gorzkiej czekolady
- odrobina wrzątku
Przepis
Przygotowanie:
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
- Wrzuć fasolę, 2 jajka do miski i zblenduj.
- Dodaj 3 łyżki gorzkiego kakao i 2 banany i ponownie zblenduj.
- Dodaj łyżeczkę sody oczyszczonej, daktyle (bez wody), 1-2 łyżki miodu, ponownie zblenduj.
- Dodaj miarkę odżywki białkowej (np. Trec Nutrition Whey 100) i 1 łyżkę masła sezamowego (np. Better Choice), ponownie zblenduj.
- Przełóż masę do foremek do połowy wysokości.
- Piecz babeczki w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-40 min.
- Po wyjęciu babeczek z piekarnika polej je polewą i połóż na wierzch ulubione owoce.