Składniki: ciasto - szklanka przecieru pomidorowego - 3 ząbki czosnku - szczypta cukru - sól, pieprz - 10 dag salami - 1 czerwona papryka - 2 garście kukurydzy konserwowej - 15 dag tartej mozzarelli - łyżka ziół prowansalskich Pieczemy w temperaturze 220 stopni C przez ok . 20-25 min. źródło: przepis własny Ilość porcji: 8 Czas przygotowania: ok. 2 h Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 h. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 15 minut. Do przecieru pomidorowego dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Salami i paprykę kroimy w cienkie paski. Koszt przygotowania: ok. 10 zł Sposób przygotowania: Mleko mieszamy z wodą, dodajemy cukier.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://pobitegarybarbary.blogspot.com/2016/10/pizza.html