Schabowy w paluszkowej panierce

Basia
Obiad
03.12.2017 18:48
Schabowy w paluszkowej panierce

Faktycznie, często można spotkać się ze stwierdzeniem, że w kuchni zgotowano już wszystko- podobnie jak większość blogerów kulinarnych staram się udowodnić, że tak nie jest! Sposób przygotowania: - 5 kotletów schabowych - 3 łyżki majonezu - 3 łyżki ketchupu - 15 dag słonych paluszków - łyżeczka ostrej papryki - sól - pieprz - Olej Wielkopolski do smażenia (ja użyłam oleju rzepakowego) Jako, że rosołu z wykorzystaniem oleju przygotować się nie da, mój wybór padł więc na kotlet schabowy. Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami. źródło: przepis własny Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: ok. 1 h Koszt przygotowania: ok. 16 zł Chętnych do wzięcia udziału w akcji zapraszam na stronę poniżej: Schabowe panierujemy w przygotowanej w ten sposób panierce i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Podjęłam kulinarne wyzwanie Oleju Wielkopolskiego- była to okazja do wypróbowania autorskiego przepisu, który już chodził za mną od dawien dawna.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2017/12/schabowy-w-paluszkowej-panierce.html