- 50 dag fasoli (zalewamy wodą i moczymy przez noc w wodzie) - 2 szklanki bulionu - 2 duże cebule - 6 ząbków czosnku - 2 łyżki rozmarynu - 3 ziela angielskie - 3 liście laurowe - 1/2 cytryny - 10 dag żółtego sera - 4 łyżki oliwy z oliwek - sól, pieprz Gotowy krem tuż przed podaniem posypujemy startym na tarce żółtym serem. Źródło: przepis własny Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: ok. 1,30 h Cebulę obieramy i kroimy w pół talarki. Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki. W trakcie smażenia dodajemy rozmaryn. Czekamy aż warzywa się zeszklą a rozmaryn uwolni swój aromat.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2014/03/krem-fasolowo-cebulowy-skadniki-50-dag.html