Szarlotka

Anna
Ciasta
04.10.2016 17:46
Szarlotka

Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g masła 2 łyżeczki cukru wanilinowego 3 jajka 2 kg jabłek 1 łyżeczka cynamonu Ciasto dzielimy na 2 części, owijamy folią i odstawiamy do lodówki na ok. godzinę. Jabłka obieramy i kroimy na niewielkie kawałki i następnie wrzucamy je na patelnię. W wielu miejscach zawsze podawane jest na ciepło z dodatkiem lodów śmietankowych. Sposób przygotowania: Do większej miski wrzucamy mąkę, 1 szklankę cukru, cukier wanilinowy, masło, jaka oraz proszek do pieczenia. Szarlotka jest to ciasto, które składa się z półkruchego ciasta i owoców jabłek. Na wierzch polewamy pianą z białek. Drugą część ciasta rozwałkować i pociąć na równe paski. Ciasto wstawiamy do piekarnika na ok. godzinę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodmagazine.pl/szarlotka/