Składniki: 500 g mięsa wieprzowego (karkówka, łopatka) 250 g passaty pomidorowej papryka czerwona 2 cebule 4 ząbki czosnku spora marchew 2-3 ogórki kiszone lub konserwowe ok 500 ml bulionu ok łyżka mąki pszennej liście laurowe, ziele angielskie natka pietruszki papryka ostra sól, pieprz Przygotowanie Mięso kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Cebulę i mięso podsmażamy na patelni, następnie przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około 30 minut. Następnie dodajemy pokrojoną w plasterki lub kostkę marchew i dusimy jeszcze ok 10 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://e-przepisykulinarne.pl/2016/10/rozgrzewajaca-zupa-gulaszowa/