Składniki : na 3 porcje 60 g drobnych płatków jaglanych (mogą być owsiane) mały, przejrzały banan 2 czubate łyżki naturalnego kakao 3 łyżki cukru trzcinowego (lub innego słodzidła) 1-2 łyżki likieru Baileys (może być zwykły, czekoladowy) (może być zwykły, czekoladowy) łyżeczka oleju kokosowego dwie szczypty chilli szczypta soli wiórki kokosowe lub gorzka czekolada do dekoracji Przygotowanie: Lekki mus czekoladowy Rozczulam się nad wakacjami, bo zawsze jest trochę smutno gdy się kończą. I w głowie mam jeszcze mnóstwo myśli którymi mogłabym się podzielić, tylko słów brakuje, by je odpowiednio opisać.. Dotychczasowe wspomnienia odtwarzam jak wielogatunkowy film - trochę dramat, trochę komedia, trochę film psychologiczny. Dlatego z okazji zbliżającego się nowego roku szkolnego przygotowałam przepyszny, czekoladowy deser. Wszystkie emocje wciąż we mnie żyją, ale już czuję, że przetrwają kolejne miesiące nowego roku. A ja czuję się na to wszystko jeszcze bardzo nieprzygotowana. Ten aksamitny mus z pewnością doda Wam sił i energii na nowe wyzwania. Wyszłam kilka razy ze swojej bezpiecznej strefy komfortu i doświadczyłam dzięki temu wielu nowych, pięknych rzeczy. Likier nie jest pozycją obowiązkową, ale wiadomo, wzmacnia siłę smaku.