- wtedy danie będzie delikatniejsze i ciut mniej kaloryczne :) SKŁADNIKI (1 porcja - 512 kcal) 80 g makaronu razowego - u mnie penne 100 g fileta z piersi kurczaka/indyka 100 g dyni (bez skóry i pestek) 30 g białej cebuli 1/3 czerwonej papryki 1/2 ząbka czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju rzepakowego sól, pieprz, tymianek, mielony imbir słodka papryka, świeża bazylia PRZYGOTOWANIE Odcedzony makaron podajemy z warzywami - przyozdabiamy świeżą bazylią :) Smacznego! 1 porcja - 512 kcal - białko - 35,9 g - tłuszcze - 13,2 g - węglowodany - 57,9 g - błonnik - 9,3 g Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram Makaron gotujemy al dente w/g przepisu na opakowaniu. Tym razem świetny makaron razowy w towarzystwie dyni, papryki i cebuli, no i mięsa. Kurczaka W razie gdyby sos okazał się za gęsty - dolewamy odrobinę wody do otrzymania pożądanej konsystencji.