Toskański dżem z marchewki

Małgorzata
Przetwory
27.08.2016 19:48
Toskański dżem z marchewki

Z dwóch cytryn wyciskamy sok, a z trzeciej ścieramy skórkę na tarce o małych oczkach. Skromna, prosta, tradycyjna, naturalna i wyrafinowana – tak w skrócie mówi się o toskańskiej kuchni. Ja osobiście bardzo lubię niewielkie kawałeczki w dżemie, więc nie miksuję całkiem na gładki mus. Składniki 2 kg marchewki * 600 g cukru 3 cytryny Przygotowanie Marchew obieramy i kroimy w plasterki. Marchewkę przekładamy do garnka o grubym dnie, dodajemy wodę z gotowania i miksujemy blenderem. Czas całkowity 1 godz. 35 min. Drukuj 5 from 1 vote Autor: Małgorzata Hert Niesamowicie prosty w przygotowaniu, smaczny, no i ten kolor - zimową porą zapewne Was rozgrzeje. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu około 30-40 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/toskanski-dzem-z-marchewki/