Składniki: – 3 jajka – 150g serka śmietankowego np. Apetina – 150g białej czekolady – szczypta soli *opcjonalnie: cukier puder/ksylitol w pudrze, owoce W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę podzieloną na kawałeczki. Rok temu wybuchł szał na Cotton Japanese Cheesecake, w internecie pojawiały się liczne filmiki ze sposobem na jego wykonanie, a wszyscy bloggerzy i nie tylko, testowali przepis we własnych kuchniach i publikowali na blogach. Niestety nie możemy zaliczyć go do niskokalorycznych, dietetycznych, czy zdrowych deserów, aczkolwiek w wyjątkowe dni, jak na przykład urodziny, możemy sobie pozwolić na mały cheat meal. Od soboty będę na SeeBloggers, a już w niedziele w nocy wyjeżdżam do Warszawy, by z niej wylecieć do Hiszpanii. Sernik możemy przygotować w kokilkach lub w mniejszej formie na ciasto. Tak przygotowane formy umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni i pieczemy 15 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy kolejne 15 minut. Oczywiście nie obędzie się bez typowych tapas, paelli, czy churros – to podstawa każdej wizyty w tym kraju! Na koniec wyłączamy piekarnik, lecz nie otwieramy drzwiczek, pozostawiając ciasto przez 15 minut wewnątrz piekarnika. W razie potrzeby, filmik na podstawie którego wykonywałam sernik znajdziecie tutaj.