Konfitura z czerwonej cebuli i jagód

kardamonovy
Przekąski
17.07.2016 12:44
Konfitura z czerwonej cebuli i jagód

Składniki: 4 średnie czerwone cebule 1 szklanka jagód 1 łyżka cukru trzcinowego 100 ml białego wytrawnego wina 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżka masła sól pieprz Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka, smażymy na maśle na wolnym ogniu, do zrumienienia. W oryginalnym przepisie jest tymianek, o którym niestety zapomniałam, ale Wy jak najbardziej możecie go dodać. Nie spieszcie się z tym, czym dłużej się będzie smażyć, tym lepiej. Całość doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, smażymy znowu na wolnym ogniu, do redukcji płynów. Jak wszystko wyjdzie tak jak chcę, na pewno napiszę. Ostatnio miałam okazję brać udział w warsztatach kulinarnych, organizowanych przez Akademię Smaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/konfitura-z-czerwonej-cebuli-i-jagod/