Świeże daktyle nadziewane słodkim kremem z dwóch składników

Agata
Desery
16.07.2016 9:28
Świeże daktyle nadziewane słodkim kremem z dwóch składników

Same świeże daktyle, są już dla mnie jedną z najfajniejszych opcji na proste słodycze, ale gdy mam ochotę na coś więcej, coś na kształt nadziewanych czekoladek, których w wegańskiej wersji raczej próżno szukać w pobliskim sklepie ;) wtedy mieszam syrop i tahini na gęsty krem i nadziewam nim daktyle. Polecam ☺ SKŁADNIKI (10 sztuk): - 10 świeżych daktyli - 1/4 szklanki melasy z karobu lub syropu daktylowego - 1/4 szklanki tahini - garść solonych pistacji lub szczypta różowej soli himalajskiej (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE: Mieszamy dokładnie syrop z tahini trzepaczką. Yum ♥ ☺ INGREDIENTS (10 pieces): - 10 fresh dates - 1/4 C carob molasses or date syrup - 1/4 C tahini - a handful of salted pistachios or a pinch of pink himalayan salt (optional) PREPARATION: Mix the syrup and tahini with a whisk. Fresh dates are one of the best things, when I crave something like a simple candy, but when I want something more, something like chocolate stuffed with a caramel, and the vegan option is still quite har to find in the nearest grocery store ;) I then mix the syrup and tahini for a thick cream Ale żeby nie było aż tak jednostajnie w smaku, dla kontrastu dodaję posiekane solone pistacje lub różową sól himalajską. Układamy na talerzu, na końcu posypujemy słoną kruszonką pistacjową lub solą. Tymczasem dziś, zapraszam na bardzo prostą wersję, to taka trochę krówka ciągutka, cudownie rozpływająca się w ustach. I love this accent striking suddenly, among the creamy sweetness. This dessert can be prepared in many different ways, which I will present soon. Meanwhile, today, I invite you for a very simple version, which is like a lovely fudge wonderfully melting in your mouth. Przechowujemy w lodówce do tygodnia, lub w zamrażarce do 2 miesięcy. And to make it even more exciting in flavor, I add a salty contrast, like chopped salted pistachios or pink himalayan salt.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodpornveganstyle.blogspot.com/2016/07/swieze-daktyle-nadziewane-sodkim-kremem.html