Babeczki czekoladowo-sernikowe

Ciasta
17.07.2016 15:05
Babeczki czekoladowo-sernikowe

Składniki: Babeczki czekoladowe: 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 80 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 szklanki wody 2/3 szklanki oleju 2 łyżeczki octu winnego 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Nadzienie: 300 g kremowego serka 80 g cukru 1 jajko szczypta soli pół gorzkiej czekolady (50 g) posiekanej na drobne kawałeczki Wykonanie: W misce mieszamy wszystkie składniki suche: mąkę, cukier kakao, proszek do pieczenia i sól. Praktyczny gadżet: Jeśli brakuje Wam miejsca w kuchennych szafkach na kolejną formę, to zamiast tradycyjnej formy na babeczki czy muffinki polecam takie silikonowe, kolorowe foremki. Pani Jola zna się na ciastach jak na swoim towarze, czyli tak dobrze, jak mało kto. Postanowiłam więc to zmienić i dzisiaj od razu dzielę się przepisem na babeczki, które właśnie wyszły z mojego piekarnika. Pani Jola uważa, że “na moim blogu to nic nie ma – ponieważ wszystko, co najlepsze, piekę poza blogiem. Kiedy tylko stworzę w kuchni coś nowego, staram się jej zanosić kawałek do jurorskiej oceny. BABECZKI CZEKOLADOWO-SERNIKOWE (przepis na około 25 sztuk) Na środek każdej babeczki dajemy łyżeczkę masy serowej. Ser ucieramy z cukrem, jajkiem i solą na puszystą masę. Możemy delikatnie rozmieszać wykałaczką, by uzyskać ciekawy wzorek na wierzchu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://wiszniowka.pl/babeczki-czekoladowo-sernikowe/