składniki: 1 średnia młoda cukinia (ok 650 g) 3 kalarepki (ok 500 g) 2 jajka sól,pieprz 3-4 łyżki mąki olej do smażenia Cukinię dokładnie umyć i zetrzeć razem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Placuszki możemy podać na lekki obiad lub kolację z ulubionym sosem, świetnie smakują na ciepło i jak i na zimno. Kalarepki obrać ze skórki i również zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Podawać z ulubionym sosem, u mnie sos koperkowy na bazie jogurtu. Odstawić na ok 30 minut aby ociekała z soku. Robiłam zupkę krem z cukinii i kalarepki a teraz znowu połączyłam te warzywa i zrobiłam placuszki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/07/placki-z-cukinii-i-kalarepki.html