Owoce zapiekane pod koglem-moglem

Dominika
Desery
14.07.2016 20:13
Owoce zapiekane pod koglem-moglem

Przepis jest tu pewnie zbędny, bo wystarczy na dnie kokilek lub innych naczyń żaroodpornych ułożyć dowolną ilość ulubionych owoców, a na ich górę wylać właśnie kogel-mogel. Kogel-mogel wylać na owoce i wstawić naczynia do piekarnika nagrzanego do 180⁰C na około 15 minut. ;) Składniki Ilość: 2 duże porcje 4 żółtka 4 łyżki cukru 6 truskawek 2 brzoskwinie 1 banan 150 g malin Jest to gotowy w kilka minut słodki deser, który jak podejrzewam, nie jest już teraz tak często przygotowywany. Truskawki poprzekrawać na dwie - trzy części, banana pokroić w plasterki, a brzoskwinie w kostkę. Z góry kogel powinien lekko się przyciemnić i utworzyć delikatną skorupkę, głębiej natomiast zachować płynną konsystencję. Następnie wstawiamy deserek do piekarnika i po 15 minutach możemy się nim delektować.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/owoce-zapiekane-pod-koglem-moglem/

laNika

Dominika