Składniki
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Zaczyn:
1 szklanka lekko podgrzanej maślanki
40 g. świeżych drożdży
1 łyżeczka cukru pudru
1 łyżka mąki pszennej T 450
Odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce
750 g. mąki pszennej T 450
1 łyżeczka cukru pudru
1,5 łyżeczki soli
do wyrośniętego zaczynu dodajemy mąkę
1/3 szklanki oleju
1 szklanka ciepłej wody
Przepis
Odstawiamy na 60 minut w ciepłe miejsce
Ciasto dzielimy na 12 części
Nadziewamy jagodami
Wykładamy bułeczki na blachę
Odstawiamy 20 minut do wyrośnięcia
Pieczemy w 220 stopniach przez 20-25 minut
ZOBACZ WIDEO:
http://kobieceinspiracje.pl/ciasta/61120,buleczki-drozdzowe-z-jagodami.html