Bułeczki drożdżowe z jagodami

Ewelina
Ciasta
13.07.2016 20:31
Bułeczki drożdżowe z jagodami

Składniki

Bułeczki drożdżowe z jagodami

Zaczyn:

1 szklanka lekko podgrzanej maślanki

40 g. świeżych drożdży

1 łyżeczka cukru pudru

1 łyżka mąki pszennej T 450

Odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce

750 g. mąki pszennej T 450

1 łyżeczka cukru pudru

1,5 łyżeczki soli

do wyrośniętego zaczynu dodajemy mąkę

1/3 szklanki oleju

1 szklanka ciepłej wody

Przepis

Odstawiamy na 60 minut w ciepłe miejsce

Ciasto dzielimy na 12 części

Nadziewamy jagodami

Wykładamy bułeczki na blachę

Odstawiamy 20 minut do wyrośnięcia

Pieczemy w 220 stopniach przez 20-25 minut

ZOBACZ WIDEO:

http://kobieceinspiracje.pl/ciasta/61120,buleczki-drozdzowe-z-jagodami.html