Maślankowy torcik z czarnej porzeczki bez pieczenia

Weronika
Ciasta
26.07.2020 8:53
Maślankowy torcik z czarnej porzeczki bez pieczenia

Składniki na masę serowo-maślankową: 500g sera dobrej jakości z wiaderka 320 ml maślanki 8 płatków żelatyny sok z 1 pomarańczy - 60 ml 60 g cukru/ksylitolu 450-500 g czarnej porzeczki Przygotowanie: 150 g ciasteczek owsianych 50 g sucharków 100 g masła Składniki na masę serowo-maślankową: 500g sera dobrej jakości z wiaderka 320 ml maślanki 8 płatków żelatyny sok z 1 pomarańczy - 60 ml 60 g cukru/ksylitolu 450-500 g czarnej porzeczki Przygotowanie: - foremkę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i zapiąć obręcz. Składniki na spód: 150 g ciasteczek owsianych 50 g sucharków 100 g masła Na końcu cały czas miksując na niskich obrotach wlewać cienkim strumieniem lekko przestudzoną żelatynę - resztę czarnej porzeczki ułożyć na ciasteczkowym spodzie i wylać przygotowaną masę maślankowo-serową. Formkę włożyć do lodówki na 30 minut - żelatynę namoczyć w zimnej wodzie - wycisnąć sok z 1 pomarańczy, podgrzać w rondelku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2020/07/maslankowy-torcik-z-czarnej-porzeczki.html