Kinder Country

Elżbieta
Ciasta
10.07.2016 19:35
Kinder Country
  • Czas gotowania: 60 min
  • Czas przygotowania: 40 min

Składniki

400 ml śmietany 30%

250 g serka mascarpone

2 białe czekolady

2 mleczne czekolady

3,5 szklani Nestle Kangus (płatki z prażonej pszenicy)

4 paczki herbatników

3 łyżki roztopionego masła

Przepis

Dwie paczki herbatników kruszymy

i rozdrabniamy blenderem.

Dodajemy roztopione masło.

Tak powstałą masą wykładamy dno tortownicy.

Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej

i studzimy.

250 ml śmietany ubijamy

i dodajemy do niej serek mascarpone.

Wlewamy rozpuszczona czekoladę

i wsypujemy płatki z prażonej kukurydzy.

To wszystko wykładamy na masę z herbatników.

Pozostałe herbatniki drobno kruszymy

i posypujemy białą masę.

Mleczną czekoladę również roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy i dodajemy do ubitej śmietany (150 ml).

Masą czekoladową polewamy wierzch ciasta

i posypujemy pozostałymi płatkami z prażonej kukurydzy.

Ciasto schładzamy w lodówce.

Smacznego!

Rada:

Najlepiej użyć czekolady wedlowskiej.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną