Składniki
100 g białej czekolady
350 ml śmietanki 30%
250 g sereka mascarpone
100 g mlecznej czekolady
250 g herbatników
3 szklanki płatków Nestle Kangus
Przepis
Miksujemy 200 gram herbatników, dodajemy do nich 100 gram rozpuszczonego masła.
Mieszamy a następnie układamy jako spód do naszego ciasta. Jeśli mamy czas możemy nasz spód włożyć do lodówki na godzinę.
Biała czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej a następnie studzimy. Miksujemy 200 mililitrów śmietanki dodajemy serek mascarpone a następnie stopniowo dodajemy rozpuszczoną białą czekoladę. Do powstałej masz dodajemy płatki ( około 3 szklanek). Dokładnie mieszamy.
Całą masę wywalamy na spód przygotowany z pokruszonych herbatników
Mleczną czekoladę również rozpuszczamy a następnie studzimy. Pozostałą śmietankę czyli 150 mililitrów miksujemy a następnie dodajemy do ostudzonej czekolady mlecznej. Dokładnie mieszkamy.
Pozostałe herbatniki kruszymy i wykładamy na pierwszą masę. Na tak wyłożone herbatniki wylewamy czekoladową masę. Całość posypujemy garścią płatków.
Ciasto odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Smacznego