Naleśniki - 1 szklanka mąki pszennej - 1 szklanka mąki żytniej - 1 opakowanie budyniu malinowego 60 g - 1 szklanka wody - 1 3/4 szklanki mleka - 2 jajka - 1 łyżka cukru - szczypta soli - 2 łyżki oleju + trochę do posmarowania patelni Nadzienie serowe - 1 kg twarogu - 4 łyżki śmietanki - 6 łyżek jogurtu naturalnego - 3 łyżki cukru Budyniowe naleśniki z serem Prawie każdy potrafi zrobić naleśniki z serem, ale czy próbowaliście kiedyś dodać do masy budyń? Tym razem padło na malinowy i wprawdzie kolor nie zmienił się znacząco, ale tak jak poprzednim razem naleśniki nabrały aromatu i puszystości. Wartość odżywcza 1 porcja = 2 budyniowe naleśniki bez dodatków |100 g||1 porcja| |Wartość energetyczna||184 kcal||217 kcal| |Białko||6 g||7 g| |Tłuszcz||4,8 g||5,6 g| |Węglowodany||30,3 g||35,6 g| Wylewać na nią po jednej chochli masy i smażyć kolejne naleśniki na rumiano z obydwóch stron. Składniki na farsz mogą być oczywiście dowolne - u mnie padło na biały ser z domowym dżemem i malinami. Do przygotowania użyłam budyniu z cukrem, natomiast jeśli macie bez, można samemu dodać do masy trochę więcej cukru. Na naleśniki kłaść ser oraz opcjonalnie dżem i maliny lub inne owoce. Kolejno wmieszać je delikatnie przy pomocy łyżki do pozostałych składników na naleśniki.