- Czas gotowania: 20 min
- Czas przygotowania: 15 min
Składniki
Składniki:
* 500g wątróbki
* cebula
* 2 papryki kolorowe
* 250g mrożonego groszku z marchewką
* 2 opakowania sosu pieczeniowego
* 2 łyżki masła
* przyprawy do smaku: sól, pieprz, papryka słodka
Przepis
Wątróbkę umyć, dokładnie osuszyć i pokroić na kawałki. Cebulę poszatkować drobno, paprykę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć wątróbkę razem z cebulą, gdy masło się wytopi wlać 2 szkl. wody i dokładnie mieszając rozpuścić 2 op. sosów pieczeniowych. Wrzucić następnie pokrojoną paprykę i rozmrożony groszek z marchewką. Dusić pod przykryciem ok. 10-15 min. SMACZNEGO :)