Wątróbka z warzywami

Aleksandra
Obiad
09.07.2016 12:10
Wątróbka z warzywami
  • Czas gotowania: 20 min
  • Czas przygotowania: 15 min

Składniki

Składniki:

* 500g wątróbki

* cebula

* 2 papryki kolorowe

* 250g mrożonego groszku z marchewką

* 2 opakowania sosu pieczeniowego

* 2 łyżki masła

* przyprawy do smaku: sól, pieprz, papryka słodka

Przepis

Wątróbkę umyć, dokładnie osuszyć i pokroić na kawałki. Cebulę poszatkować drobno, paprykę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć wątróbkę razem z cebulą, gdy masło się wytopi wlać 2 szkl. wody i dokładnie mieszając rozpuścić 2 op. sosów pieczeniowych. Wrzucić następnie pokrojoną paprykę i rozmrożony groszek z marchewką. Dusić pod przykryciem ok. 10-15 min. SMACZNEGO :)