Składniki
500 g wątróbki drobiowej
1 duża cebula
5 ząbków czosnków
3 średnie marchewki
1 duży korzeń pietruszki
1 mały seler
400 g pomidorów pelati
2 łyżki koncentratu pomidorowego
3 liście laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
6 łyżek oliwy
pieprz czarny
sól
Przepis
500 g wątróbki drobiowej
1 duża cebula
5 ząbków czosnków
3 średnie marchewki
1 duży korzeń pietruszki
1 mały seler
400 g pomidorów pelati
2 łyżki koncentratu pomidorowego
3 liście laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
6 łyżek oliwy
pieprz czarny
sól
Moje rady:
– wątróbkę zawsze solimy pod koniec gotowania, w przeciwnym razie będzie twarda
– podczas smażenia wątróbki pamiętajmy, aby jej nie przesmażyć. Zbyt długie smażenie sprawi, że wątróbka będzie twarda