Smażona wątróbka drobiowa

mela
Obiad
14.11.2015 11:08
Smażona wątróbka drobiowa
  • Czas gotowania: 20 min
  • Czas przygotowania: 20 min

Składniki

30 dekagram wątróbki drobiowej

0,3 szklanek mąki pszennej

1 Sztuka cebuli

2 łyżki oliwy

1 Łyżeczka soli

Przepis

Kaloryczność: średnia

Koszt: do 10 zł

Przygotowanie:

Umyć wątróbkę dokładnie, obtoczyć w mące.

Rozgrzać oliwę na patelni, zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę.

Dodać wątróbkę i smażyć po 4 minuty z każdej strony.

Posolić dopiero po usmażeniu, gdyż jak się posoli wcześniej to stwardnieje.

Można podawać np. z ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty.