PIANKA JOGURTOWO – TRUSKAWKOWA Z GALARETKĄ

Monika
Desery
05.07.2016 18:35
PIANKA JOGURTOWO – TRUSKAWKOWA Z GALARETKĄ

Składniki

Składniki:

*500 ml jogurtu naturalnego

*ok. 75 dag truskawek

*cukier

*żelatyna

*galaretka truskawkowa

Przepis

Wykonanie:

*umyte truskawki miksujemy

*dodajemy cukier wg uznania

*do masy dolewamy jogurt

*w rondelku gotujemy niewielką ilość wody, do której wsypujemy żelatynę

*lekko przestudzoną żelatynę wlewamy do masy i mieszamy

*całość przelewamy do szklanej miski i wstawiamy do lodówki, do stężenia

* gotujemy galaretkę, którą po przestudzeniu wylewamy na stężoną masę

Uwagi:

*galaretkę wsypuję do mniejszej ilości wody niż podana jest na opakowaniu

*ilość żelatyny uzależniona jest ilości masy jogurtowo - truskawkowej (podaję wg zaleceń na opakowaniu)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną