Pączucie jogurtowe

Elżbieta
Desery
04.02.2016 19:54
Pączucie jogurtowe
  • Czas gotowania: 5 min
  • Czas przygotowania: 5 min

Składniki

4 jajka

350 jogurtu naturalnego

2,5 szklanki mąki pszennej

4 łyżki drobnego cukru

cukier waniliowy

2 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

skórka z cytryny

olej do smażenia

Przepis

Jajka, cukier, cukier waniliowy i jogurt miksujemy do uzyskania jednolitej masy.

Przesianą mąkę mieszamy z solą, proszkiem do pieczenia

i startą skórką z cytryny.

Wszystko łączymy i delikatnie mieszamy.

W garnku rozgrzewamy olej.

Łyżeczką nabieramy porcję ciasta, a drugą zrzucamy ciasto na gorący olej.

Smażymy ze wszystkich stron na złoty kolor.

Pączki wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.

Ciepłe posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!