- Czas gotowania: 5 min
- Czas przygotowania: 5 min
Składniki
4 jajka
350 jogurtu naturalnego
2,5 szklanki mąki pszennej
4 łyżki drobnego cukru
cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
skórka z cytryny
olej do smażenia
Przepis
Jajka, cukier, cukier waniliowy i jogurt miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Przesianą mąkę mieszamy z solą, proszkiem do pieczenia
i startą skórką z cytryny.
Wszystko łączymy i delikatnie mieszamy.
W garnku rozgrzewamy olej.
Łyżeczką nabieramy porcję ciasta, a drugą zrzucamy ciasto na gorący olej.
Smażymy ze wszystkich stron na złoty kolor.
Pączki wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
Ciepłe posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!