Śledzie na ostro (po cygańsku)

Przekąski
01.07.2016 19:48
Śledzie na ostro (po cygańsku)

Składniki: 1/2 kg filetów śledziowych solonych 5 ogórków konserwowych 1 duża cebula 1 por (tylko biała część) 2 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy 5 łyżek ketchupu, gęstego 5 łyżek oleju 1 łyżeczka cukru pieprz, papryka ostra mielona Śledzie moczymy w wodzie, około 2-3 godzin. W małej miseczce mieszamy cukier ze szczyptą papryki i stopniowo dodajemy na zmianę: musztardę, ketchup i olej, przez cały czas mieszając, tak aby sos się nie rozwarstwił. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę, a por w półplasterki. Na koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i doprawiamy do smaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moje-pitraszenie.blogspot.com/2016/04/sledzie-na-ostro-po-cygansku.html