Składniki: 250 g mięsa wołowego antrykot 1 cebula pieprz, sól Najlepiej dzień wcześniej ugotować z mięsa rosół, wstawić mięso do lodówki i na drugi dzień można skupić się na szykowaniu samego farszu. Po wymieszaniu dodajemy olej oraz sól i ugniatamy chwilę ciasto, tym razem już rękoma i ciasto gotowe :) Składniki: 500 g mąki szklanka wody 1 jajko 5 łyżek oleju szczypta soli Wodę należy zagotować. Farsz wykładamy na wycięte z ciasta kółka (wycinałam kubkiem) i lepimy pierogi. Pierogi można zagotować albo zamrozić bez gotowania, ponieważ ciasto nie pęka po zamrożeniu. Gotowe pierożki wrzucamy do gotującej się osolonej wody i gotujemy do momentu aż wszystkie wypłyną na powierzchnię.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moje-pitraszenie.blogspot.com/2015/06/pierogi-z-miesem.html