Nóżki kurczaka z chrupiącą skórką

Dagmara
Obiad
02.07.2016 23:06
Nóżki kurczaka z chrupiącą skórką

czubata łyżka przyprawy kurczak złocisty 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, świeżo mielony pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN +marynowanie POZIOM TRUDNOŚCI: Składniki dla dwóch osób: 2 nóżki kurczaka 1 ząbek czosnku, przecięty na pół 4 łyżki miękkiego masła 1 Marynatą nacieramy naszego kurczaka, do miski dorzucamy przecięty na pół ząbek czosnku, przykrywamy i wkładamy do lodówki na kilka godzin (6-12). W naczyniu żaroodpornym układamy nóżki kurczaka (ząbek czosnku wyrzucamy), doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 50-60 minut, aż skórka ładnie się zarumieni, co 20 minut polewając go bardzo dokładnie powstałym sosem. Smacznego! :) *aby skórka była bardziej chrupiąca, do marynaty można dodać 2 łyżeczki miodu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2016/07/udka-z-chrupiaca-skorka.html