Fit burgery z fasoli i soczewicy

Fit
27.06.2016 10:42
Fit burgery z fasoli i soczewicy

Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka zielonej soczewicy 2 małe, młode cebulki (biała część) 3-4 łodyżki zielonej cebulki 4 łyżki płatków owsianych 1 ząbek czosnku 1-2 łyżki oliwy sól i pieprz Wykonanie: Fasolę i soczewicę odcedzamy, wsypujemy do miski. Ich wygląd i zapach przyciąga zarówno dużych, jak i małych głodomorów, a ci młodsi nie zauważają nawet, że burgery nie są zrobione z mięsa. Jeśli lubisz burgery, ale boisz się nimi objadać ze względu na figurę, to mam dobrą wiadomość: nie musisz się już bać. Cebulkę dodajemy do fasoli i soczewicy, a następnie wszystko blendujemy, do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji (choć nie musi to być idealnie gładka masa). Burgery zrobione są z fasoli i soczewicy, nie zawierają zatem ani grama niezdrowego cholesterolu. Panierujemy w sezamie lub ziarnach słonecznika i smażymy beztłuszczowo na patelni, z dwóch stron, kilkukrotnie obracając. Oto przepis na dietetyczne burgery, które w smaku niczym nie ustępują tym klasycznym. Bulwy cebulek kroimy w kostkę i podsmażamy kilka minut na patelni, z dodatkiem oliwy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://wiszniowka.pl/dietetyczne-burgery-fasoli-soczewicy/