Pudding ryżowy z truskawkami

Agata
Desery
27.06.2016 10:14
Pudding ryżowy z truskawkami

Jednocześnie ta mała przyjemność niezwykle pobudza zmyły i może być idealnym deserem po kolacji we dwoje ;) W końcu truskawki to znany afrodyzjak ;) Pudding ryżowy z truskawkami 1 porcja 60 g ryżu arborio lub jaśminowego 250 ml mleka (lub pół na pół z wodą) łyżeczka cukru lub więcej do smaku kilkanaście truskawek 40 ml śmietanki 12% W rondelku zagotuj mleko, wsyp ryż i cukier. Ryż na mleku świetnie pasuje z większością owoców, ale u mnie dziś pudding ryżowy z truskawkami, bo sezon na truskawki mamy :) Czasem trzeba sobie podogadzać, na chwilę zapomnieć o problemach i odgonić myśli, które spędzają sen z powiek. W tej wersji ryż na mleku jest z dodatkiem jagodowego puddingu chia, czyli galaretki z nasion chia, którą zrobiłam miksując mleko z jagodami i mieszając potem z nasionami chia oraz odstawiając na kilka godzin do lodówki. Bardzo kremowy pudding ryżowy z jabłkami i puree z dyni, która nadaje trochę orientu do typowego ryżu na mleku z jabłkiem. Bardzo kremowy pudding ryżowy z jabłkami i puree z dyni, która nadaje trochę orientu do typowego ryżu na mleku z jabłkiem. Ten ryż na mleku na słodko zrobiłam na mleku kokosowym, które możesz zrobić w domu – zobacz jak zrobić mleko kokosowe. Gdy ryż wchłonie cały płyn (mleko lub mleko +wodę) i jest miękki (jeśli nie to dodaj jeszcze mleka i jeszcze gotuj) dodaj śmietankę, zestaw z ognia, przykryj i pozwól śmietance się wchłonąć. English Version Creamy Strawberry Rice Pudding Recipe 1 serve 60 g arborio or jasmine rice 250 ml of milk (or half and half with water) 1 tsp of sugar or more to taste a few strawberries 40 ml of 12% cream Boil the milk in the pot, add rice and sugar. Pudding ryżowy z truskawkami to niezwykle lekki, obłędnie smaczny i zarazem niskokaloryczny deser u kremowej konsystencji pozwoli każdemu zapomnieć na chwilę o całym otaczającym go świecie :) Na dnie salaterki rozłóż zmiksowane truskawki, na nie rozłóż ryż. Cook covered on small fire about 30-40 min. When the rice absorbs all the liquid (milk or milk + water) and it is soft (if not, add more milk and even boil), add the cream, turn off the fire, cover and allow the cream to absorb. Może stanowić deser albo być pomysłem na śniadanie na słodko.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.eksperymentalnie.com/2009/06/niezwykla-podroz.html