Zupa krem z pieczonej dyni i pomidorów

Agata
Zupy
22.09.2016 19:22
Zupa krem z pieczonej dyni i pomidorów

English version Roasted Pumpkin and Tomato Soup 2 servings 300g pumpkin 4 cloves garlic 4 tomatoes 1 tablespoon butter or coconut oil vegetable broth salt, pepper, nutmeg, smoked paprika powder to taste 150 g of cooked rice Rost pumpkin and garlic – here see how to bake a pumpkin. Baked pumpkin and garlic peel and blend until smooth. Wash tomatoes, Cut the cross and pour boiling water for a few minutes. Zupa krem z pieczonej dyni i pomidorów 2 porcje 300g dyni 4 ząbki czosnku 4 pomidory 1 łyżka masła lub oleju kokosowego bulion warzywny sól, pieprz, gałka muszkatołowa, wędzona papryka mielona do smaku 150 g ugotowanego ryżu Dynie i czosnek upiecz- tu zobacz jak najlepiej piec dynię. Z takiego puree można zrobić nie tylko zupę, ale np. może stanowić zamiennik dla puree z ziemniaków lub możesz z niej zrobić tartę dyniową lub sernik dyniowy – naprawdę są pyszne, polecam Ci. Na moim blogu znajdziesz więcej przepisów na zupę z dyniową – np.: Możesz upiec większą ilość dyni i zrobić zapas puree z dyni, aby wykorzystać je później do innych przepisów. np. Zupa krem z pieczonej dyni i pomidorów z ryżem lub makaronem. Zupa krem z dyni to jedna z moich ulubionych zup. Aby zupa była bardzie sycąca i stanowiła pełnowartościowy posiłek dodałam do niej ryżu, znaczy ryż dodałam nie do garnka, a dopiero na talerze, by nie rozmiękł za bardzo, ale to wiadome. Przetrzyj pomidory przez sitko by pozbyć się pestek, dodaj puree z dyni i zmiksuj ponownie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.eksperymentalnie.com/2016/09/zupa-krem-z-pieczonej-dyni-i-pomidorow.html