Znikają jeszcze ciepłe. składniki: 1 i 2/3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 2 jajka 200 g czerwonej porzeczki bez ogonków Formę wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka, ok 20-25 minut, funkcja góra-dół. W jednej misce wymieszać składniki suche czyli mąkę, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej misce połączyć składniki mokre czyli jogurt, olej i jajka. Wystarczy wymieszać suche składniki i mokre, dorzucić jakieś owoce czy nawet czekoladę i gotowe. Ciasto przełożyc do foremki na muffinki, u mnie silikonowa.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2018/07/jogurtowe-muffinki-z-czerwona-porzeczka.html